Rekrytointipalvelut auttavat yritystä löytämään osaajia yrityksiin


Rekrytointiprosessi on monivaiheinen ja aikaa vievä prosessi, jossa voi olla järkevää käyttää rekrytointipalvelua yrityksen resurssien tehostamiseksi. Tällä kertaa aiheena blogissa on rekrytointipalvelut ja miten rekrytointiprosessi etenee ja mitä kaikkea siinä kannattaa huomioida. Mukavaa, että olet löytänyt blogin pariin ja toivottavasti löydät täältä mielenkiintoista luettavaa aiheesta!

Rekrytointiprosessi aloitetaan miettimällä tarpeita osaamiselle

Ennen kuin rekrytointia hoitamaan etsitään rekrytointipalvelu yrityksen kanssa tapaamista, on hyvä miettiä, minkälaisia tarpeita yrityksessä on rekrytoinnin suhteen ja määritellä työtehtävät ja osaajaprofiili. Tarvitaanko työntekijä edellisen tilalle vai onko työmäärä lisääntynyt niin paljon, että tarvitaan lisää tekijöitä. Kannattaa miettiä esimerkiksi, minkälaista osaamista, tietoa ja taitoa tehtävässä tarvitaan, kuten myös tarvittavan kokemuksen pituutta. On hyvä myös arvioida tiimin osaamista säännöllisesti ja miettiä, minkälainen persoonallisuus tai osaaminen täydentäisi jo olemassa olevan tiimin osaamista. Kannattaa tehdä työkuvaus, josta käy ilmi työnkuva, työnimike, palkka, työhön vaadittavat taidot, kokemus ja koulutus sekä ominaisuudet.

Rekrytointipalvelut hoitavat rekrytointiprosessin ensimmäiset vaiheet

Miten rekrytointiprosessi etenee, riippuu sekä rekrytointia tekevästä firmasta että siitä, minkälaista osaajaa yritykseen etsitään. Ensimmäiseksi rekrytointi yrityksen kanssa on yleensä vuorossa aloituspalaveri, jossa tarkennetaan yrityksen tarpeet haetun profiilin suhteen sekä sovitaan aikatauluista. Tämän jälkeen voidaan laatia työpaikkailmoitus ja valita sopivat kanavat ilmoituksen julkaisuun. Ilmoitukseen tulleet hakemukset käsitellään ja valitaan niiden perusteella sopivimmat hakijat haastattelukierroksen ensimmäiseen vaiheeseen, jossa kartoitetaan hakijoiden kokemusta ja sopivuutta tehtävään. Rekrytointipalvelut pitävät usein myös omia tietokantoja, joista voidaan hakea sopivia kandidaatteja. Ensimmäisten tutustumishaastattelujen jälkeen, valitaan hakijoista sopivimpia ehdokkaita tehtävään ja tässä vaiheessa voidaan kandidaateille tehdä tarvittaessa myös soveltuvuus testejä, joissa voidaan arvioida hakijoiden ominaisuuksia syvällisemmin. Soveltuvuustestissä voidaan arvioida esimerkiksi hakijan persoonallisuutta, lahjakkuutta, valmiuskykyä ja motivaatiota.

Rekrytointipalvelu ja asiakasyritys valitsevat sopivan kandidaatin finalistikandidaateista

Finalistikandidaatit esitellään asiakasyritykselle ensimmäisten haastattelujen ja soveltuvuustestien jälkeen. Hakijoiden taustatietoja ja referenssejä tarkistetaan. Viimeiseksi tehdään lopullinen valinta sopivasta henkilöstä. Kun tehtävään on löydetty sopiva henkilö, on vuorossa hänen perehdyttäminen tehtäviin. Rekrytointipalveluita käytetään työntekijöiden, asiantuntijoiden, esimiesten ja johtajien rekrytointiin. Rekrytointipalvelut räätälöidään aina sen mukaan, minkälaisia rekrytointitarpeita yrityksellä on. Rekrytointipalvelut tarjoaa esimerkiksi Solidea Oy.

minusta

Kuinka voin auttaa maahanmuuttajia

Maahanmuutto on hyvin ajankohtainen asia, joka puolella maailmaa, myös meillä Suomessa. Samalla kun asiasta paljon uutisoidaan, on edelleen vähän tietoa siitä miten yskittäinen henkilö voi olla avuksi maahanmuuttajien kotiutumisessa ja sopeutumisessa paikallisiin tapoihin ja ympäristöön. Nämä asiat edesauttaa ja nopeuttaa heidän tulemista aktiivisiksi yhteiskunnan jäseniksi. Tässä blogissa on siis tarkoitus käydä läpi, miten jokainen voi auttaa omalla toiminnallaan maahanmuuttajien elämää, ja ylipäätään tietoa asiasta yleisesti. Osa näistä ihmisistä on pakolaisia, joilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin lähteä, vaikka eivät olisi halunneetkaan jättää kotiaan. Kun asettautuu näiden ihmisten saappaisiin, hyvin pian avun annon halu kasvaa. Toivottavasti kirjoitukset innostaa yhä useampia auttamaan!

Haku

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

18 March 2024
Rekrytointipalvelut ovat hyvä resurssi yrityksille, jotka etsivät pätevää ja sopivaa henkilöstöä täyttämään avoimia työpaikkoja. Nämä palvelut tarjoav

21 February 2023
Rekrytointiprosessi on monivaiheinen ja aikaa vievä prosessi, jossa voi olla järkevää käyttää rekrytointipalvelua yrityksen resurssien tehostamiseksi.

22 July 2021
Olipa kyse rahan, lahjan, vaatteiden lahjoituksesta tai vapaaehtoistyöstä, melkein jokainen meistä on lahjoittanut jossain vaiheessa elämäänsä hyvänte

tag