Lahjoita lapsille – anna lahjaksi parempi huominen


Olipa kyse rahan, lahjan, vaatteiden lahjoituksesta tai vapaaehtoistyöstä, melkein jokainen meistä on lahjoittanut jossain vaiheessa elämäänsä hyväntekeväisyyteen. Lahjoitukset tehdään pääosin säätiöiden, poliittisten puolueiden, yhdistysten, avustusjärjestöjen tai uskonnollisten yhteisöjen kautta, ja ne voidaan jakaa sieltä apua tarvitseville.

Miten luokitellaan apua tarvitsevat lapset ja miten lahjoitukset vastaanotetaan?

Usein lapset luokitellaan apua tarvitseviksi jos heillä ei ole vanhempia tai muita sukulaisia jotka voisivat varmistaa lapsen terveyden ja toimeentulon. Kyseessä on usein orvoksi jääneet tai sota-alueilla asuvat lapsia. Lahjoitukset tulevat yleensä suoraan järjestöjen kautta. Lasten lahjoituksista vastaavat lähinnä järjestöt.

Minkälainen lahjoitus on yleensä kysymyksessä?

Lahjoituksen tarjoama apu lapsille voi olla erilainen tilanteesta riippuen. Järjestöt voivat yleensä auttaa myös koko perhettä tarjoamalla esimerkiksi sosiaalista ja henkistä tukea tai tarjoamalla uusia koulutusmahdollisuuksia.

Kuinka voin lahjoittaa?

Kuten edellä mainittiin, hyväntekeväisyyteen voi osallistua monella eri tavalla. Lahjoitukset lapsille voidaan tehdä rahallisesti tai esimerkiksi käyttötarpeiden kuten lelujen, kirjojen ja vaatteiden välityksellä, ja ne ovat yleensä tervetulleita lahjoituksia. Usein on mahdollista, että voit alkaa myös säännölliseksi lahjoittajaksi lapselle. Tällä tavalla pyritään huolehtimaan ja vakuuttamaan lapsen toimeentulo ja ehkä myös koulutus. Säännöllinen lahjoitus voidaan toteuttaa mistäpäin maailmaa tahansa.

Vapaaehtoistyön yhteydessä henkilöt työskentelevät muiden hyväksi. Tämä voi tapahtua esimerkiksi projektien muodossa, jossa apua tarvitseville lapsille annetaan ruokatoimituksia ja vettä, uusi koti tai kylään rakennetaan uusi koulu. Vapaaehtoistyötä toteutetaan paljon nuoriso- ja lastentiloissa tai kriisialueilla eri puolilla maailmaa.

Mitä kautta lahjoitan?

Tässä vaiheessa saatat kysyä itseltäsi, että pitäisikö lahjoittaa lapsille järjestöjen kautta tai voinko lahjoittaa suoraan itse. Suomessa hyväntekeväisyysjärjestöt keräävät rahaa keräysluvalla. Et voi siis itse toteuttaa rahakeräystä ja lahjoittaa hyväntekeväisyyteen ilman keräysluvan hankkimista. Tämän takia helpoin tapa on lahjoittaa organisaatioille, mikä hoitaa lahjoituksesi eteenpäin kohteeseen. Useimmissa tapauksissa rahalahjoitukset tai käyttötavaroiden lahjoitukset kerätään ja tuodaan kohdemaahan ilman, että lahjoittajan tarvitsee itse tehdä mitään. Vaihtoehtoisesti voit osallistua vapaaehtoistyöhön, esimerkiksi lentämällä kriisialueille ja auttamalla siellä paikallisia asukkaita sekä auttaa kriisialueiden jälleenrakentamisessa.

Teet arvokkaan teon

Ei ole väliä haluatko auttaa vapaaehtoistyöllä, kuukausilahjoituksella, vaatteiden tai muiden tavaroiden lahjoittamisella, löydät varmasti antamisen ilon ja annat mahdollisesti lapselle paremman huomisen. Kiitos, että autat!

Lisätietoa lapsille lahjoittamisesta voit lukea esimerkiksi Pelastusarmeijan sivuilta.

minusta

Kuinka voin auttaa maahanmuuttajia

Maahanmuutto on hyvin ajankohtainen asia, joka puolella maailmaa, myös meillä Suomessa. Samalla kun asiasta paljon uutisoidaan, on edelleen vähän tietoa siitä miten yskittäinen henkilö voi olla avuksi maahanmuuttajien kotiutumisessa ja sopeutumisessa paikallisiin tapoihin ja ympäristöön. Nämä asiat edesauttaa ja nopeuttaa heidän tulemista aktiivisiksi yhteiskunnan jäseniksi. Tässä blogissa on siis tarkoitus käydä läpi, miten jokainen voi auttaa omalla toiminnallaan maahanmuuttajien elämää, ja ylipäätään tietoa asiasta yleisesti. Osa näistä ihmisistä on pakolaisia, joilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin lähteä, vaikka eivät olisi halunneetkaan jättää kotiaan. Kun asettautuu näiden ihmisten saappaisiin, hyvin pian avun annon halu kasvaa. Toivottavasti kirjoitukset innostaa yhä useampia auttamaan!

Haku

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

18 March 2024
Rekrytointipalvelut ovat hyvä resurssi yrityksille, jotka etsivät pätevää ja sopivaa henkilöstöä täyttämään avoimia työpaikkoja. Nämä palvelut tarjoav

21 February 2023
Rekrytointiprosessi on monivaiheinen ja aikaa vievä prosessi, jossa voi olla järkevää käyttää rekrytointipalvelua yrityksen resurssien tehostamiseksi.

22 July 2021
Olipa kyse rahan, lahjan, vaatteiden lahjoituksesta tai vapaaehtoistyöstä, melkein jokainen meistä on lahjoittanut jossain vaiheessa elämäänsä hyvänte

tag