Yrityslahjoitus – mutta mihin kohteeseen?


Nykyisin lähes kaikkiin hyväntekeväisyyskohteisiin voi tehdä yrityslahjoituksen, ja vieläpä eri tavoin. Helpoin tapa on tehdä suora yksittäinen rahalahjoitus tai lahjoittaa kuukausittain tilisiirtona. Nämä molemmat tavat ovat tehty helpoiksi useimpien järjestöjen nettisivuilla. Hyviä tapoja on myös järjestää keräyksiä. Keräys voi olla omille asiakkaille tehty lahjoituskeräys joko rahan muodossa tai tavarakeräyksenä. Se voi olla myös myyjäiset, jonka tuotto lahjoitetaan keräyskohteelle. Yksinkertaisimmillaan se voi olla omille nettisivuille upotettu nettikeräys. Tapoja on monia ja sen valinta on kiinni siitä kuinka paljon on aikaa ja resursseja, sekä mikä tapa tuntuu omaan toimintaan mielekkäimmältä. Vaikeampaa saattaakin olla lahjoituskohteen valinta, koska niitä on olemassa niin monia. Tässä kirjoituksessa annetaan esimerkkejä muutamasta mahdollisesta kohteesta joihin yrityslahjoituksen voi tehdä. Lisää yrityslahjoituksista voit lukea esimerkiksi täältä: Pelastusarmeija.

 

Katastrofikohde

Maailmassa on paljon kohteita, jotka tarvitsevat akuuttia apua koko ajan. Erilaiset luonnonilmiöt, sodat ja köyhyys tuottavat haastavia olosuhteita paikallisille, jopa mahdottomia. Joten jos hankaluutta tuottaa sopiva kohde, niin näissä kohteissa on varmasti aina tarve lahjoitukselle.

 

Luonnonsuojelu

Jos luonto on lähellä sydäntä, on siihenkin paljon eri keräyskohteita. Voit tuumia onko uhanalaisten lajien säilyvyys tärkeä vai haluatko olla estämässä ilmastonmuutosta. Kohteita on monia sekä myös eri puolella maailmaa sekä kotimaassa, ja niihin voi tutustua hyvin järjestöjen sivuilla.

 

Sairauksien hoidon kehittäminen

Hyvin pinnalla ovat olleet myös sairauksien hoidot ja niiden tukeminen. Tämä ehkä senkin takia että tekniikka on kehittynyt viime vuosikymmeninä paljon, että myös lääkkeiden ja hoitomuotojen kehittäminen on siitä syystä lisääntynyt. Kohteina voi olla erilaiset syöpäjärjestöt tai lastensairaalat, mutta kohteita on paljon muitakin. Aihe on ainakin sellainen mikä periaatteessa koskettaa meitä kaikkia.

 

Lapset ja lapsiperheet

Lapsille ja vähävaraisille lapsiperheille on Suomessa useitakin keräyskohteita. Näiden avustuskohteiden kohdalla myös tavaralahjoitukset ovat usein hyvin haluttuja ja tarpeellisia. Eli jos ei halua tehdä rahalahjoitusta, on vaatteiden ja muiden tarpeellisten asioiden lahjoitus vähintään yhtä tärkeää.

 

Itselle tärkeät aiheet

Usein oman henkilökohtaisen elämän puolella saattaa olla jokin tärkeä asia, mikä voi sopia myös avustuskohteeksi. Näitä voi olla esimerkiksi harrastustoiminnan tukeminen, eläintensuojelu tai jos koet että joku yritys tai järjestö tekee arvokasta työtä, ja haluat tukea heidän toimintaa.

minusta

Kuinka voin auttaa maahanmuuttajia

Maahanmuutto on hyvin ajankohtainen asia, joka puolella maailmaa, myös meillä Suomessa. Samalla kun asiasta paljon uutisoidaan, on edelleen vähän tietoa siitä miten yskittäinen henkilö voi olla avuksi maahanmuuttajien kotiutumisessa ja sopeutumisessa paikallisiin tapoihin ja ympäristöön. Nämä asiat edesauttaa ja nopeuttaa heidän tulemista aktiivisiksi yhteiskunnan jäseniksi. Tässä blogissa on siis tarkoitus käydä läpi, miten jokainen voi auttaa omalla toiminnallaan maahanmuuttajien elämää, ja ylipäätään tietoa asiasta yleisesti. Osa näistä ihmisistä on pakolaisia, joilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin lähteä, vaikka eivät olisi halunneetkaan jättää kotiaan. Kun asettautuu näiden ihmisten saappaisiin, hyvin pian avun annon halu kasvaa. Toivottavasti kirjoitukset innostaa yhä useampia auttamaan!

Haku

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

18 March 2024
Rekrytointipalvelut ovat hyvä resurssi yrityksille, jotka etsivät pätevää ja sopivaa henkilöstöä täyttämään avoimia työpaikkoja. Nämä palvelut tarjoav

21 February 2023
Rekrytointiprosessi on monivaiheinen ja aikaa vievä prosessi, jossa voi olla järkevää käyttää rekrytointipalvelua yrityksen resurssien tehostamiseksi.

22 July 2021
Olipa kyse rahan, lahjan, vaatteiden lahjoituksesta tai vapaaehtoistyöstä, melkein jokainen meistä on lahjoittanut jossain vaiheessa elämäänsä hyvänte

tag